A A A

Elevi din 15 licee din capitală au participat la lecții dedicate subiectului donării și transplantului de organe.

Agentia de Transplant
Publicat de Elena Cuiban · 25 aprilie la 19:58 ·
Agenția de Transplant în colaborare cu Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău au lansat un proiect pilot în cadrul căruia elevii a 15 licee din capitală vor participa la lecții dedicate subiectului donării și transplantului de organe. Acest proiect s-a născut din ideea că tinerii sunt cei mai importanți facilitatori și inițiatori ai discuțiilor despre donarea și transplantul de organe, iar adolescenții sunt suficient de maturi pentru a-și crea o atitudine argumentată față de acest subiect, importantă fiind informarea calitativă.
Ne bucurăm să realizăm că tinerii sunt receptivi și deschiși pentru comunicare, chiar dacă unii recunosc că este pentru prima dată când abordează acest subiect, iar această inițiativă are ca scop buna informare

Iată ce spun tinerii:

"Este ceva firesc, evoluând lumea şi-a perfecţionat medicina şi astfel ajungem că putem salva vieţi. Mama mea este soră medicală şi îmi este cunoscută această temă şi sunt de acord."

"Nu am ştiut că la noi în Republica Moldova, transplantul de rinichi sau de ficat este aşa des întâlnit şi că sunt aşa multe persoane care într-adevăr au nevoie de acest transplant."

"Dacă o persoană este dragă pentru tine, cred că ai putea să jertfeşti ceva din tine."

EDQM
GAPP