A A A

Noutăți

Noutăți

Display: 
List

Ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Le Deunff i-a donat rinichiul soţiei sale acum 10 ani

"Dovadă impresionantă de dragoste" - definiția perfectă pentru gestul făcut acum 10 ani de către Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Republica Moldova, care i-a donat un rinichi soției sale aflate la un pas de a deveni dependentă de dializă.

„Sunt mândru de mine. Am făcut un gest frumos, care îmi aduce împlinire sufletească. Din punct de vedere fizic, însă nu simt nicio diferenţă. Am aceeaşi viaţă pe care o aveam până la donarea rinichiului”, a declarat ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Le Deunff.

„Cu siguranţă, el este eroul meu”, Diana Le Deunff

Romanian

Cunoașteți-o pe doamna Ecaterina Cimpoieș, prima beneficiară de transplant de ficat din Republica Moldova!

Transplantul de organe. Dincolo de aspectul medical sunt povești de viață, iar eroii acestor povești sunt oamenii de lângă noi. Cunoașteți-o pe doamna Ecaterina Cimpoieș, care acum patru ani a renăscut, după ce fiul a decis să-i doneze o parte din ficatul său, iar echipa medicală de la Spitalul Clinic Republican a reușit să transforme acest gest nobil într-un succes medical!

Romanian

În premieră pentru Republica Moldova, trei zile consecutiv s-au făcut operaţii de transplant, graţie a trei donatori de organe aflaţi în moarte cerebrală

Timp de 72 de ore, coordonatorii de transplant, echipele chirurgicale si anesteziologi, au lucrat continuu pentru a oferi pacienţilor o nouă şansă la viaţă.
În 2017, în Republica Moldova s-au efectuat 11 operaţii de transplant hepatic şi 15 operaţii de transplant renal, organele fiind prelevate de la 15 donatori.

Romanian

Experți medicali din întreaga lume abordează la Vatican „drama actuală” a traficului de organe.

Experți medicali din întreaga lume s-au reunit marți la Vatican pentru a aborda „drama actuală” a traficului de organe, ale cărui victime urmează adesea același model: bărbați tineri, săraci și practic analfabeți. Academia Pontificală de Științe alături de numeroși experți analizează timp de două zile cauzele acestui „flagel” la scară globală, pe care că papa Francisco însuși îl consideră un derivat al traficului de ființe umane.

Romanian

PREMIERĂ în Moldova. Unui bărbat i-au fost făcute două transplanturi renale, la 19 ani diferenţă

A doua șansă la viață. În premieră pentru ţara noastră, unui bărbat i-au fost făcute două transplanturi renale, la 19 ani diferenţă. Medicii spun că intervenţia a fost una complicată, deoarece pacientul avea contraindicaţii la operaţie. În ultimul timp, numărul acestor operații a crescut constant. Doar de la începutul anului au fost efectuate patru intervenţii.

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți