A A A

Acordul de cooperare AT-ANT

Unul din obiectivele care figureaza pe agenda planului de activitate a AT pentru 2011 este şi colaborarea internaţională. AT îşi propune ca scop pentru acest obiectiv diversificarea activităţii pe plan internaţional, finalizarea acordului de colaborare cu Agenţia de Biomedicină din Franţa şi Agenţia Naţională de Transplant din România, precum şi organizarea unui şir de activităţi menite pentru a pregăti demararea activităţilor în domeniul transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Aşadar pentru 20 aprilie curent este preconizată procedura semnării acordului de colaborare între agenţia moldovenească de transplant şi agenţia franceză de biomedicină. Acest fapt va permite nu numai continuarea acelei colaborări existente actualmente, dar şi elaborarea unui plan de activităţi între agenţiile vizate. Scopul final fiind facilitarea pregătirii personalului medical în domeniul transplantului.

Ca o continuare a semnării acordului propriu zis cu agenţia franceză de biomedicină este şi organizarea a două vizite de experţi francezi în domeniul coordonării transplantului. Prima vizită fiind preconizată pentru luna mai şi care va fi destinată lucrului cu coordonatorii în spitale, un fapt extrem de important datorită poziţiei cheie de legătură a coordonatorului de transplant între agenţia de transplant şi donatorul potenţial pe de o parte şi a coordonării activităţilor echipelor de prelevare.

Ca prioritate pentru 2011 se înscrie şi încheierea acordului de colaborare între AT şi ANT din România. Semnarea acestui acord este preconizată pentru luna iunie 2011.

EDQM
GAPP